Rumah > Berita > Kandungan

Rumah Bercetak 3D Pertama Di Amerika Syarikat Pergi Dijual Bermula pada $ 450,000

Mar 10, 2021

Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, teknologi percetakan 3D telah beransur-ansur matang dan telah digunakan dalam lebih banyak industri. Dalam bidang pembinaan, apakah trend terkini dalam percetakan 3D? Menurut laporan media asing, kumpulan pertama rumah bercetak 3D di Amerika Syarikat kini dijual, dengan harga bermula kira-kira AS$450,000 setiap satu.

3D printed houses

Difahamkan, rumah-rumah ini menggunakan struktur hibrid, tingkat satu dibina oleh percetakan 3D, dan tingkat dua dibina dengan kaedah tradisional. Kawasan dalaman kediaman adalah kira-kira 1000-2000 kaki persegi (kira-kira 92-185 meter persegi), dan jenis unit adalah antara dua hingga empat bilik tidur.


Pasukan projek menyatakan bahawa bahan-bahan yang digunakan dalam percetakan ini lebih kuat dan lebih tahan lama daripada bahan binaan tradisional. Pada masa yang sama, rumah yang dibina dengan teknologi percetakan 3D lebih selamat dan akan membantu lebih baik menahan bencana alam seperti kebakaran dan banjir. Perlu disebutkan bahawa rumah bercetak 3D boleh dibina dalam masa beberapa minggu.


Dilaporkan bahawa projek kediaman ini terutamanya bertanggungjawab untuk Ikon syarikat percetakan 3D. Sebelum ini, Ikon telah membangunkan projek kediaman bercetak 3D di Mexico. Ikon berkata, projek AS dijangka siap pada musim panas ini.